Steder som du bør opleve

Steder som du bør opleve
Alle elsker at rejse. Det handler om at opleve nye steder, nyde en fremmed bys mad og musik samt at opsuge atmosfæren eller måske lidt solskin. Om det så er en forlænget weekend eller en længere tur, har alle brug for lidt tid til at rejse. Her er DateMig teamets top tre over ferie steder, som vi er sikre på, at du vil nyde.
SkotlandAlle rejser til England og taler om, hvor fantastisk London er. Men hvad med at nyde den fantastiske skønhed, som Skotland kan tilbyde i stedet? Du kan eksempelvis tilbringe en forlænget weekend i Edinburgh, komme på besøg i forbindelse med fejringen af Hogmanay (Scotlands traditionelle nytårsfest) eller snuse lidt rundt i Glasgow, Inverness eller på en af Skotlands mange smukke øer. Alle mulighederne er skønne, og du vil bestemt ikke fortryde det! Skotland er fyldt med varierende oplevelser, hvorfor det er ideelt for unge såvel som gamle, natur entusiaster, historienørderne eller musikfans.

Her er nogle af de seværdigheder og særlige steder, som er værd at besøge:

- Edinburgh festivalen er placeret i august og varer tre uger. Der er musik for enhver smag, og der bydes også på opera, teater og dans for både turister og lokale.

-Udover den smukke natur er Skotland også kendt for det vilde natteliv, som byerne kan tilbyde. Glasgow er Skotlands største og livligste by med et travlt natteliv, hvor der findes traditionelle pubs, trendy cafeer og et stort antal natklubber.

Aberdeen, den tredjestørste by i Skotland, er en universitetsby med et blomstrende ungdomsmiljø. Den er kendt som det absolute centrum for live musik i Skotland med alle typer af musik.

- Den bedste fest i Skotland er helt klart fejringen af Hogmanay (eller nytårsaften), der kombinerer tradition med moderne hedonisme. Tidligt på nytårsaften tagen folk festen med ud på gaderne. Efterhånden som det nye år nærmer sig, går festen gradvist fra fantastisk til vanvittig, og der er både traditionelt fyrværkeri og et bål.

- Du bør også tage en tur rundt i det skotske landskab, hvor du finder både Loch Ness, det skotske højland og et stort antal slotte, der er fulde af historier og legender.

- Når du er i Skotland, kan du simpelthen ikke gå glip af traditionel skotsk mad og drikke. Vi snakker, naturligvis, om landets mange whisky destillerier og haggis. Hvis du rigtig gerne vil sætte dine pulsårer på overarbejde, kan du prøve en friturestegt Mars bar.

PortugalHvis du gerne vil besøge en solrig, sjov, smuk og kultural by, er Lissabon det perfekte valg for dig. Byen byder på en fantastisk atmosfære, charme, strande, kulturelle monumenter, lækker mad og et spændende natteliv.

- I Lissabons Bairro Alto distrikt finder du mere end 250 forskellige barer. Husk at stoppe et sted og lytte til lidt Fado musik.

- Lissabon var engang primært kendt for den store kærlighed til tørret torsk (bacalhau) men kan i dag tilbyde både gamle cafeer og barer samt finere restauranter. Seafod er et must i Lissabon og i resten af Portugal.

- Du er nødt til at prøve de berømte tærter med vaniljecreme. Du kan enten følge duften af de smagfulde lækkerier eller køen af folk med retning mod Pasteis de Belem, et 170 år gammel bageri der har specialiseret sig i de portugisiske tærter med vaniljecreme og en sprød karamelliseret top.

- Lissabon er det perfekte sted at nyde den friske atlantiske luft, solbade og springe i bølgerne ved de mange strande.

- Du bør bestemt også besøge Sintra. Mindre end en time fra Lissabons hovedbanegård ligger Sintra, der ligner noget, som hører til i et eventyr. Der er bjerge, eksotiske haver og paladser. Du kan sagtens bruge en hel dag her.

- Når du er i Lissabon, kan du tage en tur i den gamle sporvogn, Sporvogn 28. Den tager dig på eventyr rundt omkring i byen og er en fantastisk måde at opleve seværdighederne på.

BelgienHvad er bedre end belgisk øl og vafler? Måske deres chokolade eller moules frites (blå muslinger og pommes frites)? Alt er lækkert i Belgien. Hvis Bruxelles er for populært eller politisk for dig, er Brugge en sand skat, der bare venter på at blive opdaget. Byen ligger kun en tur i tog fra Bruxelles og er perfekt til en forlænget weekend.

Arkitekturen i Brugge er betagende. Du skal helt klart besøge Belfry of Bruges, et middelalderligt klokketårn midt i byens centrum. Det kan være en smule svært at nå toppen, men udsigten er helt klart svimmelheden værd. Husk også at kigge forbi vindmøllerne fra det 18. århundrede.

- Udover chokolade og vafler, hvilket er et must i Brugge, bør skaldyr, fisk og blåmuslinger bestemt også være på listen over, hvad der er værd at smage.

- Brugge ses allerbedst fra kanalerne, så en bådtur kan anbefales. Du vil kunne nyde byens historie, mixet mellem romansk, gotisk og barok arkitektur, og de mange lavtliggende bygninger.
Tilføj til favoritter
Fjern fra favoritter
Opret en GRATIS profil idag!
Find kærligheden ved første klik. Der venter over 40.000 singler kun på dig :)